Rakennutaan ja rakennetaan yhdessä

Olen aloittanut opetussarjan Nehemian kirjasta. Olen puhunut nyt aiheesta kaksi kertaa 7.1.18 ja 14.1.18. Puheet ovat kuunneltavissa uskotv:n kautta. Katso näillä sivuilla oleva linkki.

Olen hyvin innostunut Esra-Nehemian kirjan antamasta esimerkistä seurakunnan rakentamiseen! Samalla löydämme työkaluja oman elämämme vahvistamiseen ja uudistukseen. Jumalalla on meille tänä vuonna paljon annettavaa.

Esran kirjan tapahtumien aikainen ja temppelin rakentamisen aikainen profeetta Sakarja kirjoittaa Sak. 4:6-10: Ja hän lausui ja sanoi minulle näin: ”Tämä on Herran sana Serubbaabelille, näin kuuluva: Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot. Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä? Lakeudeksi sinä! Hän on paneva paikoillensa huippukiven huutojen kaikuessa: ”Suosio, suosio sille!” Ja minulle tuli tämä Herran sana: ”Serubbaabelin kädet ovat tämän temppelin perustaneet, ja hänen kätensä sen valmiiksi saattavat. Ja sinä tulet tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut teidän luoksenne. Sillä kuka pitää halpana pienten alkujen päivän, kun nuo seitsemän Herran silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä?”

Jumala rohkaisee jatkamaan työtä ja lupaa, kuinka Hän ratkaisee ongelmat. Jeesus lupaa olla kanssamme joka päivä. Samoin Jumalan voiman ja läsnäolon lupaus on kanssamme. Herra käyttää heikkoja, vajavaisia ja tavallisia ihmisiä. Meillä on hyviä ja huonoja päiviä menneisyydessä, mutta Herra toimii tänään!

Mikään ei voi estää, jos Jumala on mukana. Jumalan työ voi alkaa pienestä. Nyt voi olla elämässäsi vaikea tilanne, mutta Jumala voi muuttaa. Jäämme joskus niin kiinni nykyhetkeen, ettemme näe kauemmas. Joku on sanonut, että kolikon voi asettaa niin lähelle silmiä, että se peittää auringon. Jokin asia, oma epäonnistuminen tai se mitä sinulle on sanottu, nämä voivat joskus pimentää näkömme. Olemme kiinni siinä, emmekä näe mitään muuta.

Laajenna katsettasi Kristukseen ja hyviin asioihin, koska niitä kuitenkin on! Jatketaan toistemme kohtaamista ja rakastamista sekä oman elämämme ja seurakunnan rakentamista!

Timo Koivisto

Radion haastattelussa

9.11. olin Radio Patmoksen Aamuvieras -ohjelmassa Satu Panulan ja Markku Vuorisen haastattelussa. Oli mielenkiintoinen kokemus 45 minuutissa kerrata omaa elämäänsä ja kertoa siitä. Toki se oli vain pikainen katsaus taustaani ja nykyhetkeen. Itsekin kuuntelin ohjelman uudestaan jälkikäteen ohjelma-arkistosta.

Haastattelu herätti minut huomaamaan, miten Jumala on johdattanut elämääni. Vaikeiden nuoruusvuosien ja vuosien prosessien jälkeen löysin armollisen Jumalan ja ymmärsin itseni taivaallisen Isäni rakastamana. Elämä muuttui, uskossa kasvaminen ja vahvistuminen nopeutui ja toi paljon uutta hyvää elämääni.

Ymmärsin jälleen miten Jumala onkaan johdattanut elämääni! Iloitsen tästä suuresti, kun haastattelun tiimoilta tajusin sen taas tuoreesti. Jumalan johdattaa meitä ja Hän on luvannut kuulla rukouksemme sekä myös vastata niihin. Tosin aina Jumalan vastaus ei ole sellainen kuin me haluaisimme tai ymmärtäisimme. Jumala voi vastata kyllä, odota tai ei. Joskus Jumalan ei -sanakin on hyvä vastaus meille, jotka emme aina itse tiedä mikä on parasta meille. Jumalan aikataulu on joskus paljon hitaampi kuin haluaisimme. Silti monesti huomaamme, että Jumalan aika oli sittenkin oikea ja paras.

Saamme perustaa elämämme Kristus -kalliolle. Se on vakaa ja turvallinen pohja. Olemme turvassa Kristuksessa. Elämän arjessa tältä vahvalta perustalta käsin eletään jatkuvassa uudistuksessa. Ihmisen mieli helposti hakeutuu muualle, kuivumme ja kuihdumme. Siksi Jumala haluaa täyttää meitä jatkuvasti Hengellään. Olkaamme avoimia Pyhälle Hengelle ja Hänen johdatukselleen. Annetaan Jumalan tehdä työtä sisimmässämme ja Hän uudistaa sekä muuttaa meitä.

Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2 Kor. 4:16

Tästä pääset kuuntelemaan ohjelman

-Timo Koivisto