Rakennutaan ja rakennetaan yhdessä

Olen aloittanut opetussarjan Nehemian kirjasta. Olen puhunut nyt aiheesta kaksi kertaa 7.1.18 ja 14.1.18. Puheet ovat kuunneltavissa uskotv:n kautta. Katso näillä sivuilla oleva linkki.

Olen hyvin innostunut Esra-Nehemian kirjan antamasta esimerkistä seurakunnan rakentamiseen! Samalla löydämme työkaluja oman elämämme vahvistamiseen ja uudistukseen. Jumalalla on meille tänä vuonna paljon annettavaa.

Esran kirjan tapahtumien aikainen ja temppelin rakentamisen aikainen profeetta Sakarja kirjoittaa Sak. 4:6-10: Ja hän lausui ja sanoi minulle näin: ”Tämä on Herran sana Serubbaabelille, näin kuuluva: Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot. Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä? Lakeudeksi sinä! Hän on paneva paikoillensa huippukiven huutojen kaikuessa: ”Suosio, suosio sille!” Ja minulle tuli tämä Herran sana: ”Serubbaabelin kädet ovat tämän temppelin perustaneet, ja hänen kätensä sen valmiiksi saattavat. Ja sinä tulet tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut teidän luoksenne. Sillä kuka pitää halpana pienten alkujen päivän, kun nuo seitsemän Herran silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä?”

Jumala rohkaisee jatkamaan työtä ja lupaa, kuinka Hän ratkaisee ongelmat. Jeesus lupaa olla kanssamme joka päivä. Samoin Jumalan voiman ja läsnäolon lupaus on kanssamme. Herra käyttää heikkoja, vajavaisia ja tavallisia ihmisiä. Meillä on hyviä ja huonoja päiviä menneisyydessä, mutta Herra toimii tänään!

Mikään ei voi estää, jos Jumala on mukana. Jumalan työ voi alkaa pienestä. Nyt voi olla elämässäsi vaikea tilanne, mutta Jumala voi muuttaa. Jäämme joskus niin kiinni nykyhetkeen, ettemme näe kauemmas. Joku on sanonut, että kolikon voi asettaa niin lähelle silmiä, että se peittää auringon. Jokin asia, oma epäonnistuminen tai se mitä sinulle on sanottu, nämä voivat joskus pimentää näkömme. Olemme kiinni siinä, emmekä näe mitään muuta.

Laajenna katsettasi Kristukseen ja hyviin asioihin, koska niitä kuitenkin on! Jatketaan toistemme kohtaamista ja rakastamista sekä oman elämämme ja seurakunnan rakentamista!

Timo Koivisto