Se on täytetty

Viikon sana, Uuraisten helluntaiseurakunta

Julkaistu Paikallisuutisissa 22.3.2018

Timo Koivisto

Se on täytetty

Pääsiäinen on lähellä. Pääsiäisenä Jeesuksen kärsimys ja kuolema näytti päättyvän tappioon, mutta näin ei ollut. Yön jälkeen tulee aamu, pimeyden jälkeen valo.

Jeesus koki olevansa Isän hylkäämä, joka näkyi hänen riipaisevassa huudossaan ristillä ´Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?´ Kaikki maailman kärsimys kiteytyy Jeesuksen huutoon. Jeesus ei ollut hylätty, vaikka siltä tuntui koko maailman synnin kuorman ja pimeyden alla. Kärsivä Jeesus tulee ymmärtäen kärsivän rinnalle. Vapahtaja on sinun kanssasi, joka tänään joudut kulkemaan pimeitä polkuja. Etsi apua Jeesukselta ja ota vastaan Ilkka Puhakan laulun rohkaisu: ´Älä pelkää, hän vierelläs seisoo ja kannattaa. Älä pelkää, ei pimeyden voimat sua valtaan saa. Älä pelkää, hänen armonsa lopu ei milloinkaan. Älä pelkää, hän kanssasi kulkee ja johdattaa.´

Johanneksen evankeliumi kertoo Jeesuksen sanoneen ennen kuolemaansa ´se on täytetty.´ Jeesus kuoli pääsiäislampaiden teurastamisen aikaan. Esiripun halkeamisella oli myös samoin vahva symbolinen merkitys. Vanha uhrijärjestelmä on tullut tiensä päähän ja on tullut uusi aika. Jeesuksen täydellinen uhri riittää pelastukseen, muita uhreja ei enää tarvita.

Jeesuksen kärsimyksestä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta versoo voitto ja uusi elämä. Tämän vuoksi ja kautta meillekin avataan uuden elämän mahdollisuus.

Hyvää ja siunattua pääsiäistä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *