Tavallinen riittää

Luin tai kuulin joskus jostain pastori Matti Vuolanteen kertoman tapahtuman.

Matti ei meinannut saada seurakuntaan pyhäkouluopettajia mistään. Oli kyllä sopivia ihmisiä, mutta kun heitä pyydettiin tehtävään, vastaus oli aina sama: ”Ei minusta siihen hommaan ole.”

Ihmiset kehottivat ottamaan tehtävään jonkun toisen, jonkun paremman. Sitten mentiin tämän toisen puheille, ja vastaus oli sama: ”En minä sellaiseen pysty.”

Näin jatkui viikosta viikkoon ja Matti Vuolanne kutsui pyhäkoulutoimikunnan koolle, todettiin ettei ole yhtään opettajaa lapsille. Toimikunta päätti kirjata pöytäkirjaan: ”Tästä lähtien hyväksymme pyhäkoulunopettajiksi vain sellaisia henkilöitä, joista ei ole pyhäkoulunopettajiksi!”

Tämän jälkeen Matti tapasi erään Marian ja pyysi hänet opettamaan lapsia ja Marian vastaus oli:  ”En minä pysty! Ei minusta ole! Pyydä jotakuta toista!” Matti ojensi kätensä ja toivotti innoissaan Marian tervetulleeksi remmiin sanoen: ”Kiitos Jumalalle! Täytät sen ainoan ehdon, joka pyhäkoulunopettajalle tässä seurakunnassa on asetettu ja joka on pöytäkirjassa, sen ettei hänestä ei ole pyhäkoulunopettajaksi!”

Maria lähti tehtävään ja hän oli myöhemmin kiitollinen siitä, että hänet taivuteltiin mukaan. Maria sanoi: ”Joka sunnuntai saan lasten kautta enemmän kuin kykenen heille antaman.”

Saatamme kokea kyvyttömyyttä Herran palvelukseen, kuten nuo pyhäkouluopekandidaatit, mutta Jumala voi käyttää meitä arkielämän keskellä. Jokainen uskova on ainutlaatuinen persoona, jota Jumala haluaa käyttää Et tarvitse erikoislahjoja, riittää kun annat itsesi ja lahjasi Jumalalle. Herra käyttää tavallista ihmistä, tavallisia käsiä ja jalkoja siihen, että Hänen valtakuntansa rakentuu ja leviää.

Monella on samankaltainen kokemus kuin Marialla, että palvellessaan itsekin rohkaistuu ja virvoittuu.

Astu rohkeasti kaikkeen siihen mihin Jumala kutsuu ja johdattaa!

Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. 1 Kor. 12:4-7

Kuva: Piaxabay