Jumalan maailmassa

Ateenassa on Areiopagin kukkulalle nousevien portaiden oikealla puolella apostoli Paavalin puhe kirjoitettuna kreikaksi kuparilaatalle. Paavali puhui tuolla kukkulalla vuoden viisikymmentä tienoilla Ateenan johtajille ja kansalle.

Raamatussa Apostolien tekojen kirjaan on myös tallennettu kyseinen puhe. Ateena oli tuolloin paikka, jossa oli erittäin paljon jumalien kuvia. Ateenalaiset filosofit keskustelivat ja väittelivät jumalista ja jumaluudesta Siellä monijumalaisuuden keskellä Paavali julisti sanomaa yhdestä Jumalasta. Sanoman ydin oli siinä totuudessa, että elämme tämän  Jumalan maailmassa -tosin synnin vaurioittamassa sellaisessa. Jumalaa ei tarvitse, eikä oikeastaan edes voi etsiä muualta, ei ihmisen tiedon tai hänen käsiensä taidon tuloksista, ei kaukaisista maailmoista, vaan me kaikki olemme Hänessä. Kuten Paavali sanoo:” sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme”. Kukaan meistä ei ole kaukana Hänestä. Olemme Hänen tekoaan. Koko maailma kaikkineen on Hänen luomansa.  Vaikka ihminen kieltäisi Jumalan ja jättäytyisi yhteyden ulkopuolelle, niin hän ei pääse irti tai pois Jumalan luomasta maailmasta.Siinä me elämme vääjäämättä. Mutta tunnustammeko Hänet elämän antajaksi ja haluammeko elävän yhteyden Hänen kanssaan?

Tämän maailman keskellä on julistettu Jumalan kutsua Hänen yhteyteensä evankeliumin kautta  ja edelleen kutsu on voimassa jokaista ihmistä varten. Evankeliumi Jeesuksesta on muuttava voima ja se kutsuu ihmistä parannukseen ja yhteyteen Jumalan kanssa. Pohjimmiltaan on kyse kotiinpaluusta. Paluusta yhteyteen Jumalan, lähimmäisen ja itsensä kanssa.

Markku Lehmuskoski

Uuraisten helluntaiseurakunta

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *