Mitä elämästämme näkyy?

 

Olen yhdistänyt tässä kolme tekstiäni, jotka kirjoitin elokuussa Keskisuomalaisen Pysähdy hetkeksi -palstalle. Kaikki puhuvat oikeastaan samasta asiasta. Se mitä on sisimmässämme, se tulee sieltä ulos tavalla tai toisella. Mitä sydämeemme tulee ja mitä sieltä, käytöksestämme tai sanoistamme näkyy? Jätetään elämme Jumalan Pyhän Hengen muutettavaksi siinä missä tarvitsemme muutosta. Armollinen Herramme muuttaa ja auttaa jokaista, joka etsii Häneltä apua.

27.8. Pysähdy hetkeksi

”Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.” (Gal. 6:7)

Kylvämisen ja niittämisen laki on tuttua meille. Tämä periaate toimii kaikkialla. Jos kylvät ohran jyviä, saat ohraa. Jos kylvät rukiin jyviä, saat ruista. Jos lenkkeilet ahkerasti, juoksu sujuu paremmin.

Sama pätee myös henkisissä ja hengellisissä asioissa. Ihmisen kyllästäessä sisimpäänsä liikaa medialla ja somella, kyllä siitäkin on seurauksia. Olo voi olla levoton ja rauhaton. Jos on jatkuvasti vihainen ja äkäinen, läheiset voivat alkaa karttaa ja pelätä, että mitä sieltä taas tulee. Eikä oma olokaan ole kovin häävi.

Meidän on mietittävä käyttäytymistämme. Miten sinä kohtelet toisia ja suhtaudut toisiin, jollain tavalla tulet kohtaamaan käytöksesi seuraukset edessäsi, sekä hyvässä että pahassa. Sen tähden anna eteenpäin sitä hyvää, mitä Jumala on antanut sinulle.

28.8. Pysähdy hetkeksi

”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” (Matt. 6:21)

Mikä on meille tärkeää ja tärkeintä? Mihin elämässä kannattaa panostaa? Mitä läheisemme näkevät meistä? Olen usein ajatellut, että ihmiset ovat viisaita. Emme voi huijata toisiamme. Jollain tavalla meistä heijastuu ja näkyy sisimpämme tila ja elämämme tärkeysjärjestys.

Tärkein aarre on Jumalan tunteminen ja syntien anteeksisaaminen Jeesuksen ristin sovitustyön kautta. Tätä aarretta kannattaa vaalia ja tästä kannattaa huolehtia. Jumalan tuntemisen rinnalla moni muu sinänsä hyväkin asia menettää merkityksensä.

Näkyköön uskovan valinnoissa aarteemme kalleus. Siirtyköön se käytökseemme niin, että elämme todeksi uskoamme. Emme tule täydellisiksi, mutta olkoon meillä pyrkimys hyvään. Silloin tapahtuu enemmän hyvää, kun suuntaudumme ensin kohti Jumalaa ja sitten kohti lähimmäistämme.  

30.8. Pysähdy hetkeksi

”Kielen varassa on elämä ja kuolema.” (San. 18:21). Toinen käännös sanoo asian; ”Kielellä on vallassansa kuolema ja elämä.”

Miten puhutteleva ja osuva ajatus. Moni muistaa, jos hänelle on sanottu ilkeästi ja pisteliäästi. Se on kuin pieni kuolema, joka tuhoaa sisintä. Tällaisen ikävän sanan sattuessa haavoittuvaan elämänvaiheeseen lapsena, nuorena tai aikuisena, se jää kyllä mieleen.

Nykyisin Sananlaskujen jae toteutuu myös kirjoitetussa tekstissä. Mieti, kun kirjoitat, haluatko tekstilläsi tuottaa elämää vai kuolemaa?

Puheemme ja kirjoituksemme olkoot rakentavia ja rohkaisevia sekä elämää tuovia. Oikea ja rohkaiseva sana oikeaan aikaan voi olla jonkun ihmisen pelastusrengas vaikeuksien keskellä. Millainen kielenkäyttäjä sinä olet?

Timo Koivisto

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *