Lohdutuksen Jumala

Markku Lehmuskoski

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja isä, laupeuden isä ja kaiken lohdutuksen Jumala. Hän lohduttaa meitä kaikissa ahdistuksissamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka ovat kaikenlaisissa ahdistuksissa.”
Nämä toisen Korinttilaiskirjeen jakeet kertovat Jumalan luonteen laadusta ihmistä kohtaan. Paavalin elämä oli ahdistusten ja vaivojen täyteistä. Julistaessaan evankeliumia ja matkustaessaan kaupungista ja kylästä toiseen hän joutui vainon ja väkivallan kohteeksi. Tuon kaiken keskellä hän tunsi Jumalan lohdutuksen vahvistavan itseään. Ellei hän olisi kokenut lohdutuksen Jumalan läsnäoloa elämässään, hän ei olisi kyennyt tekemään valtavaa tehtäväänsä.

Ahdistukset ja kärsimykset kuuluvat ihmisen osaan täällä maan päällä ja jossain määrin jokainen niitä joutuu kohtaamaan. Usko Jumalaan ei vapauta meitä ihmisen osasta. Ihmiskunta on osansa valinnut ja ajautunut irralleen luojastaan. Tämän irrallisen ja monin tavoin kärsivän maailman keskellä usko Jumalaan tuo elämään kuitenkin lohdutuksen elementin. Jeesuksen kautta meille avautui mahdollisuus kokea laupeuden isän ja kaiken lohdutuksen Jumalan turvaa elämän haasteiden edessä.
Jumalan lohdutus on sitä, että Hän salatulla tavalla on kanssamme ahdistuksissamme ja kärsimyksissämme. Vaivojen alla voi turvallisesti rukoillen jättäytyä suurempiin käsiin. Lohdutus ei jää vain minuun, vaan se on tarkoitettu leviämään minunkin kauttani eteenpäin. Jumala kutsuu uskovaa olemaan lohdutuksen ja laupeuden astiana. Sinä saat antaa Jumalan lohdutuksen virrata kauttasi kärsivään maailmaamme.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *