Jumalan apu toi lähemmäksi Jeesusta

Kävin tapaamassa seurakuntalaista Heikki Helmistä Kyynämöisillä. Heikki asustelee maaseudun rauhassa mukavan oloisen kultaisennoutajan kanssa punaisessa talossaan. Heikki on ollut 40 vuotta uskossa ja vuodesta 1982 Uuraisten helluntaiseurakunnan jäsen.

Mitä tapahtui?

-Huhtikuussa eräänä aamuna huomasin, kun oikea käsi ei toiminut kunnolla. Otin yhteyttä Keskussairaalan päivystykseen, ja sitten tuli heti lähtö Uuraisten terveyskeskukseen. Tutkittiin sitä, kun puheessa oli puuroutumista ja käsi tosiaan ei toiminut kunnolla. Tuli pikainen ambulanssikyyti Keskussairaalaan Jyväskylään.

Sairaalassa selvisi tutkimuksen jälkeen, että pieni plakki oli lähtenyt liikkeelle, Heikillä oli ollut aivoinfarkti. Kaularangan kuvauksessa näkyi mustia pisteitä tai täpliä, jotka eivät kuulu sinne. Heikki sai lähetteen tutkimuksiin sädesairaalaan.

Teho-osaston kautta matka kulki Palokan terveyskeskukseen, jossa meni kolmisen viikkoa.

-Palokassa potilaana ollut vanhempi rouva totesi minulle kuultuaan aivoinfarktista, että se on Jumalan ihme, että sinä kävelet ja puhut. Olen samaa mieltä asiasta, kun useinhan infarkti vaikuttaa jalankin toimintaan, Heikki toteaa.

Jumala puhuu tutkimuspöydällä

Heikille tehtiin verikokeita, oli pään kuvaus ja sitten sädesairaalassa koko vartalon kuvaus. Kaiken taustalla oli mustista täplistä johtuva syöpäepäily.

-Sädesairaalassa tutkimuksessa minut laitettiin koneeseen. Makasin selälläni laitteen kulkiessa ympärilläni. Oli kova humina ja minun piti olla liikkumatta. Silloin kuulin sisäisessä maailmassani äänen. En kuullut puhetta korvin kuultavalla tavalla, mutta vahva sisäinen puhe täytti mieleni: ” Minä olen antanut anteeksi sinun syntisi ja minä parannan sinun sairautesi.” Tämä puhe rauhoitti minut, herkistyin ja kyyneleet valuivat silmistäni, Heikki kertoo.

Lääkärin vastaanotolla

Myöhemmin oli lääkärin vastaanotto. Heikkiä jännitti, että millaista tietoa sieltä tulee.

-Teitä ollaan tutkittu aika paljon, minulla on teille hyviä uutisia, se ei ole syöpää! Näin lääkäri totesi.

-Kyllä se kosketti, piti puhua itkien. Kotimatkallakin vielä piti silmiä pyyhkiä, Heikki muistelee.

Lääkäri kertoi, että vielä tehdään yksi koe ja kuukauden päästä on tutkimus, pään kuvaus. Kuukauden odotusaika oli Heikille vielä pitkä aika odottaa. Sinä aikana Heikki sai vielä vahvistusta Markuksen evankeliumista samoista sanoista, jotka tulivat hänelle silloin tutkimuspöydällä.

Kuukausi kului ja tuli lääkärin soitto

-Tutkimusten perusteella aiemmin kuvassa näkynyt syöpäepäily on poistettu, ja meidän osuus on tehty, lääkäri sanoi.

Heikki kertoi lääkärille, kuinka asian puolesta on rukoiltu paljon

-Lääkäri oli hiljaa, ja sitten hän totesi, se on hyvä. Hyvää syksyn jatkoa, meidän osalta asia päättyy tähän. Näin Heikki muisteli koskettavaa puheluaan lääkärin kanssa.

Niin kiitollinen mieli, että koira sai hillomunkin

-Minulla oli silloin kiitollinen mieli. Join iltapäiväkahvit, ja koirakin sai kokonaisen hillomunkin, Heikki kertoilee.

Heikki kertoo, että koko tämä prosessi toi lähemmäksi Jeesusta. Näkö on korjaantunut ja kirjoittaminen on helpottunut. Mopolla ajamiseenkin Heikki sai lääkäriltä luvan.

-Se on totta, että pääsin vähällä, kun tavallisesti aivoinfarktissa menee sekä käsi että jalka, Heikki toteaa kiitollisena.

Oli hienoa viettää iltapäivähetki Heikin kanssa. Oli koskettavaa olla kuulemassa, kun Heikki keinutuolissa istuen ja keinuen kertoili kokemuksistaan leppoisaan tyyliinsä. Tapahtui kaksi isoa asiaa; Heikki pääsi vähällä ja toipui nopeasti aivoinfarktista sekä syöpäepäily osoittautui aiheettomaksi. Kiitos Jumalalle Hänen armostaan ja avustaan!

Timo Koivisto