Elämää ilosta käsin

Kuka olen

Eija Lehtisen hersyvä nauru herahtaa ilmoille kun kirjoitan nimen väärin kalenteriin: Lahtinen. Mutta se ei tunnu menoa haittaavan vaan ilo suorastaan tulvivan Eijan olemuksesta. Eija on kotoisin Uuraisilta ja hän toimii Uuraisten helluntaiseurakunnassa lasten ja nuorten parissa tehtävässä työssä.

Tehtävä seurakunnassa

Eijan näky on lähtenyt siitä, että hän kokee saaneensa elää hyvän lapsuuden ja nuoruuden. ”Haluan olla tarjoamassa paikkakunnan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia löytää rakastava Isä, jolla on jokaiselle oma suunnitelma ja huolenpito”, Eija kertoo.

Hän sanoo päätyneensä nuorten pariin Eeva Äijäläisen houkuttelemana reilut parikymppisenä. ”Sain kasvaa Eevan rinnalla ja ennen kaikkea oppia välittämistä, jota Eeva osoitti kaikille lapsille ja nuorille joita kohtasi. Se pyyteettömyys ja toisten auttaminen puhutteli”, Eija kertoo. Hän sanoo kokeneensa, että Jumala on kutsunut hänet työhön lasten ja nuorten parissa. Eija lisää: ”Nautin siitä, kun voin antaa aikaani ja olla heidän kanssaan.” Hän myös mainitsee, että hänen aviopuolisonsa Antti Lehtinen on mukana lapsille ja nuorille suunnatuissa projekteissa ja tapahtumissa. He ovat tehneet ja tekevät työtä yhdessä.

Hyviä asioita elämässä

”Parasta elämässäni on tietysti se, että olen saanut aina olla uskossa”, Eija kertoo. Hän jatkaa: ” Jumala on siunannut minua monella tavalla; on ollut valtavasti unelmia, jotka ovat toteutuneet.” Erittäin tärkeä asia Eijalle on myös perhe. Hän kokee, että perheenjäsenet ovat opettaneet ja kasvattaneet häntä eniten.  ”Heiltä saan myös parhaan mahdollisen tuen”, Eija toteaa kiitollisena.

”Äidin rooli on välillä ollut haastava, mutta olen kokenut etenkin siinä roolissa mitä armo merkitsee. En kykene täydelliseen, riittävän hyvän on kelvattava”, useamman lapsen äiti mietiskelee.

Arjen pyörityksessä

Eija sanoo pitävänsä elämän yllätyksellisyydestä, siitä, ettei tiedä mitä se eteen tuo. Mutta hän inhoa, ellei suorastaan pelkää, ampiaisia.

Kun kysyn lempikohtaa Raamatussa, Eija kertoo: ”Lempikohtia on paljon. Silloin, kun elämässä on ollut haastavampaa, olen lukenut itselleni ääneen psalmeja ja omaksunut psalmien lupauksia itselleni ja elämääni. Paras psalmi on 91.”

Lopuksi Eija haluaa sanoa lukijoille: ”Iloitaan tästä hetkestä ja pidetään yllä kiitollisuuden mielenlaatua”.  Ja juuri näin tuntuu Eija itsekin elävän. Ainakin jos iloisesta olemuksesta voi jotain päätellä.

Anneli Haapala