Viikon sana

Philip Yanceyn mukaan on karkeasti jakaen kahdenlaisia ihmisiä; tähtiä ja palvelijoita. Jotkut pitävät itseään tähtinä. Toiset eivät tee itsestään numeroa, vaan palvelevat pyyteettömästi. Yancey näkee itseään tähtinä pitävillä usein suuria vaikeuksia elämässään. Palvelijoista Yancey sanoo: ”Mutta jollain tapaa he oman elämänsä menettäessään ovat löytäneet sen.” Nicky Gumbel sanoo palvelijoista: ”Kun ´tuhlaa´ elämänsä toisten tähden, löytää elämänsä tarkoituksen.” Ihmiselle on usein vaikeaa taipua palvelijan rooliin, mutta se tuo sittenkin suurimman ilon.

 

Paras esimerkki palvelemisesta on Jeesus, joka antoi elämänsä muiden hyväksi. Jeesus tuli maan päälle ja luopui taivaallisesta asemastaan. Hän tuli palvelijaksi, että me saisimme löytää Hänet, elää ja olla vapaita. Jeesuksen kanssa meitä kutsutaan elämään palvelijoina. Jeesus sanoo: ”Te tiedätte, että ne, jotka ovat hallitsijan asemassa, ovat kansojen herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla. Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon kaikkien orja. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.” (Markuksen evankeliumi)

 

Palvellaan ensin Jumalaa ja sitten toisiamme. Toivotan meille kaikille siunattua palvelemisen vuotta.

 

Timo Koivisto

Uuraisten helluntaiseurakunta

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *