Viikon sana

Timo Koivisto

Vuonna 1842 irlantilaismies Joseph rakastui, meni kihloihin ja kihlautuneet alkoivat innolla suunnitella häitä. Häiden aattona morsian lähti käymään Josephin luona. Joseph odotti joen toisella rannalla, kun morsian ratsasti siltaa pitkin joen yli. Yhtäkkiä hevonen peruutti, nainen putosi jokeen ja hän hukkui hetkessä. Sydän särkyneenä Joseph muutti Kanadaan, jossa hän rakastui uudelleen. Joseph suunnitteli naimisiinmenoa Elizan kanssa, mutta Eliza sairastui. Sairauden tähden häitä siirrettiin monta kertaa ja lopulta Eliza kuoli kolmen vuoden päästä. Joseph eli yksin loppuelämänsä, eikä koskaan mennyt naimisiin.

Miten tällaisista järkyttävistä menetyksistä voi selvitä? Sydänsuruinen Joseph kirjoitti runon, josta tuli englanninkielisessä maailmassa yksi rakastetuimmista virsistä. Joseph vuodatti runoon oman pettymyksensä ja tuskansa. Runo on rohkaissut lukemattomia ihmisiä myöhemmin jättämään tuskan, koetukset, surut ja vaikeudet rukouksessa Jeesukselle. Laulu on otsikoitu suomeksi ”Jeesus auttaja on parhain.”

1. Jeesus auttaja on parhain, murheissa Hän lohdun suo. Huolesi vie myöhään, varhain kiitosmielin Herran luo. Suotta on siis huolta kantaa, vaivan alla valittaa. Jeesus avun aina antaa. Rukoile siis Jumalaa.

2. Kiusausten heltehessä pelko usein ahdistaa. Toivoasi älä heitä, kiitä aina Jumalaa. Auttajaa et vakavampaa, taitavampaa toista saa. Jeesus puuttehesi tuntee. Rukoile siis Jumalaa.

3. Murhe mieltäsi kun painaa, synti raskas rasittaa, Jeesus voimallansa kantaa. Kiitä siksi Jumalaa. Ystävät jos sinut hylkää, Hän ei hylkää milloinkaan. Tietä sanallaan Hän näyttää, johtaa sinut kunniaan.

(Hengellinen Laulukirja laulu 337, sanat Joseph Scriven)

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *