Pääsiäisen sanoma

Tämä kirjoitus on julkaistu Palokka -lehden 13/2019 numerossa.

On kristikunnalle merkittävän pääsiäisen aika. Tänä vuonna pääsiäinen puhuttelee minua erityisesti yhteyden näkökulmasta. Raamatun alkulehdillä on kertomus, kuinka ihmisen yhteys Jumalaan katkesi ja ihminen piiloutui Jumalaansa, Luojaansa.

Raamattu kertoo jatkossa monin eri tavoin, vihjein ja lupauksin, että on tulossa joku, joka korjaa särkyneen yhteyden. Yhteyden korjaajaksi ilmestyi Jeesus, joka elämällään, sanoillaan, teoillaan, ristinkuolemallaan ja ylösnousemisellaan osoittautui lupausten täyttäjäksi. Nyt ihmisellä on jälleen mahdollisuus löytää yhteys Jumalaan Jeesuksen kautta.

Miten paljon särkyneet ihmissuhteet voivatkaan tuottaa kipua ja surua. Ylen uutisissa kerrottiin vähän aikaa sitten yhteyden merkityksestä ja yksinäisyyden haitoista. Jutun otsikossa mainittiin, kuinka toisten seurassa ihminen kylpee hyvissä hormoneissa. Yhdessä väliotsikossa todettiin, että hyvää oloa lisäävät kaikki porukat, joissa viihdyt. Tässä kohdassa tuotiin esille myös seurakunnan merkitys yhteyttä lisäävänä. Oman seurakuntatyöni parhaimpia kokemuksia onkin juuri tämän yhteyden kokeminen erilaisten ihmisten kanssa. Jokin aikaa sitten istuin pöydän äärellä pienessä ryhmässä ja meille avautui hyvä liki parin tunnin keskustelu, jota ei malttanut lopettaa ihmisten kertoessa kokemuksiaan eri asioista. Keskustelumme jälkeen oli hyvä ja onnellinen olo.

Jeesus avasi meille yhteyden Jumalaan ja lähimmäisiin. Kumpikin ulottuvuus on tärkeä, sekä yhteys ylöspäin että yhteys vaakasuuntaan. Yhteys on pääsiäisen suuri sanoma. Voimme löytää korjaavan ja parantavan yhteyden, jossa saamme avun synnin sairauteen Jeesuksen sovitustyön kautta. Antautukaamme myös parantavaan yhteyteen ihmisten kanssa, sillä Jumala vaikuttaa ihmissuhteissa ja toimii ihmisten kautta.

”Ja hän on kuollut kaikkien puolesta, jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan.” 2. Kor. 5:15,19

Hyvää ja siunattua pääsiäistä! Jeesus on voittanut ja noussut kuolleista!

Timo Koivisto

Kansikuva: Pixabay