Johannes Kastajasta oppia kesään

Tässä on yhdistetty kaksi kirjoitusta, jotka olivat Keskisuomalaisen Pysähdy hetkeksi -palstalla tänä kesänä. Johannes Kastajan palvelutyö oli kuin pimeässä loistava tuli. Johannes veti ihmisiä Jeesuksen luokse. Vieköön hänen elämänsä ja opetuksensa meitäkin lähemmäksi Jeesusta tänä kesänä. Näiden ajatusten myötä toivotan sinulle hyvää ja siunattua kesää!

Timo K

Juhannus on Johannes Kastajan juhla. Johanneksen elämäntapa, pukeutuminen ja ruokavalio olivat viimeisen päälle ekologisia. Vaatteena oli kamelinkarvavaate ja hän söi heinäsirkkoja ja hunajaa. Asuin- ja toimintapaikkana Johannes Kastajalla oli autiomaa. Johanneksen sanoma oli vahva, joka toi kuulijoita erämaahan. Ei tarvittu some- tai nettimainoskampanjoita.

Johannes joutui vankilaan, jossa hän kuoli teloitettuna. Johannes Kastaja oli vahva Jumalan mies, mutta vankilassa hänelle tuli ehkä epäilyksen hetki, kun hän kysyi Jeesukselta, onko hän se, jonka piti tulla. Jeesus pyysi vastaamaan: ” Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä olette nähneet ja kuulleet: Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma.” (Luuk. 7:22)

Johannes Kastajan elämä ja kärsimys ei ollut turhaa.

Johannes Kastajan tehtävänä oli ohjata ihmisiä Jeesuksen luo. Johannes sanoi olevansa ääni, joka huutaa autiomaassa: Tasoittakaa Herralle tie! (Joh. 1:23)

”Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi.” (Joh. 3:30) Johannes olisi voinut nauttia roolistaan valokeilassa, mutta hän tyytyi osaansa Kristuksen edelläkulkijana. Kristityn jatkuvan taistelun aiheena on se, että hallitseeko oma iso ego vai Jeesus. Lähellä Jeesusta ihminen on onnellisin.

Johannes Kastaja puhui totuutta, hän nuhteli kuningasta väärästä elämäntavasta ja joutui vankilaan. Hän ei ajatellut kenelle puhui, vaan hän toteutti tehtäväänsä loppuun, aina kuolemaan asti. Olemmeko me oikeissa asioissa lahjomattomia ja lujia, mutta ei kovia? Totuus täytyy puhua rakkaudessa niin, että ihmiselle jää muutoksen mahdollisuus. Jumalan kutsuessa parannukseen, hän kutsuu silloin ennen kaikkea muutokseen.

Johannes Kastaja vieköön meitä lähelle Jumalaa.  

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *