Epätäydellinen riittää

Anneli Haapalan kirjoitus kesäkuun Paikallisuutissa

Aamulla lapsi tiputtaa leivän syliinsä. Päivällä lippis lentää uima-altaaseen ja illalla vesilasi kaatuu sänkyyn juuri ennen nukkumaanmenoa. Näissä tilanteissa joku saattaa suuttua, vaikka kyseessä on puhdas vahinko.

Toisen virheitä voi olla helpompi antaa anteeksi kuin omia. Joskus taas sama täydellisyyden vaatimus ulottuu muihin ympärillämme. Joskus ajattelemme, että Jumalakin vaatii meiltä täydellistä suoriutumista. Virheitä ei saa tehdä, koska pelkäämme, että meille suututaan tai pelkäämme näyttävämme typeriltä tai muuta sellaista.

Miten Raamatussa Jumala suhtautuu meihin ajoittain epäonnistuviin ihmisiin? Raamatussa kerrotaan, että Jeesusta kritisoitiin siitä, että hän seurusteli syntisten kanssa. Myös opetuslapset olivat hyvin inhimillisiä; Jaakob ja Johannes olivat kiivaita, Pietari pelkäsi ja Tuomas epäili. Luetteloa voisi jatkaa.

Jeesus itse sanoo: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat.” Hän ei tullut kutsumaan luokseen täydellisiä vaan omissa tai muiden silmissä epäonnistuneita. Jumala tietää, millaisia me olemme, millaiset ovat lähtökohtamme elämään ja juuri sen takia hän hyväksyy meidät sellaisena kuin olemme. Hän rakastaa jokaista ihmistä ehdoitta. Hän kutsuu luokseen ja sanoo: sinä riität. Meistä ei aina tunnu siltä, mutta Raamatussa Jeesus omalla toiminnallaan osoittaa tämän todeksi. Ehkä olisi aika laittaa omat täydellisyyden vaatimukset kesälomalle ja hyväksyä itsensä epätäydellisenä, sillä Jumalakin hyväksyy sinut sellaisena.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *