Entä jos Jumala alkaisi toimia enemmän?

Oletko koskaan miettinyt, että entä jos Jumala alkaisi toimia ja vaikuttaa enemmän? Mitä tapahtuisi omassa tai seurakunnan elämässä? Luulen tällaisen kaipuu olevan monen uskovan sydämellä tälläkin hetkellä. Jumala on yliluonnollinen ja voimallinen, kaipaamme ja tarvitsemme Hänen ilmestymistään monissa asioissa.

Puhuin sunnuntaina 22.9. saarnassani ilmestysmajan rakentamisesta 2. Mooseksen kirjassa.  Ilmestysmajan eri rakenteissa on löydetty esikuvia seurakunnalle, mutta minä puhuin asiasta rakentamisen näkökulmasta. Löysin rakentamisen vaiheista kaksi asiaa: Jumala toimii lahjojen kautta ja Jumala toimii jokaisen kautta.

Tässä on tiivistelmä saarnastani. En laita tähän kaikkia raamatunkohtia kirjoitettuna. Voit lukea kohdat omasta Raamatustasi.

Jumala toimii lahjojen kautta

2 Ms. 35:30-35 näyttää meille, kuinka armolahjoja on monenlaisia, ja tässä käytännön lahjat toimivat armolahjojen tavoin! Suunnitella, valmistaa, hioa, kiinnittää, veistää, tehdä ja oli vielä taito opettaa muita!

Jumalan seurakunta tarvitsee käytännön lahjoja vähintään yhtä paljon kuin ns. hengellisiä tai henkilahjoja. Uuraisilla olen huomannut, että on paljon näitä käytännön lahjoja. Tässä on hienoa huomata kuinka miehet ovat Jumalan käytössä, kun joskus sanotaan, että miesten voi olla vaikea löytää omaa paikkaansa seurakunnassa. Parhaimmillaan lahjoja saanut ottaa muita rinnalleen, hän opettaa itse oppimistaan asioista ja näin lahjojen toiminta moninkertaistuu. Iso osa Besalelin ja Oholiabin ajasta meni muiden opettamiseen. Sama periaate on Uudessa testamentissa 2 Tim. 2:2. Tässä oli ensin Paavali, monet todistajat> Timoteus > luotettavat ihmiset> jotka opettavat muita. On kuin ketjureaktio, jossa aina laitetaan eteenpäin mitä saatu, eikä pantata itsellä, vaan laitetaan jakoon ja siunaukseksi. Tuhoisaa on, jos lapselle sanotaan, ettei tuosta tule mitään, anna kun minä teen. Parasta on itse opetella ja yrittää, ja huomata kuinka harjoitus tekee mestarin. Opimme myös virheiden kautta. Ef. 4:11-12 on ajatus tehdä henkilö kykeneväksi tai kyseessä on sijoiltaan menneen jäsenen paikalleen asettaminen. Tässä on sama sama ajatus, kuinka lahjoja omaavat varustavat muita niin, että Kristuksen ruumis rakentuu. Näin Jumala toimii hengellisten lahjojen ja käytännöllisten lahjojen kautta

Joku kysyy nyt, mutta entä minä? Miten tämä on totta minun ja sinun elämässä? Teksti osoittaa että

Jumala toimii jokaisen kautta

Luvussa 35 puhutaan kuinka miehet ja naiset toivat tavaroita, solkia, korvakoruja, riipuksia, lankoja, nahkoja, puuta jne. Heiltä kysyttiin halua: ”Sydän oli altis…, sydän kehotti…, jotka olivat sydämestään halukkaita tuomaan vapaaehtoisia lahjoja Herralle.” Raamattukin tietää millaisia monet naiset ovat, viisaita ja taitavia: 2 Ms. 35:25. Teksti jatkuu 2 Ms. 36:2-7. Jokainen sai palvella Herraa, ei ollut ehtoja, jos oli halua, sai tulla, tuoda ja tehdä! Aina siihen asti, että tuotiin liikaa ja yli tarpeen! Jopa naiset peileillään palvelivat Jumalaa 2 Ms. 38:8! Peilit Jumalan käytössä näyttävät, miten monella tavalla voidaan palvella. Luvun 38 loppu huipentaa asian, ja se on otsikoitu ”laskelma ilmestysmajan kustannuksista”. 2 Ms. 38:24-26 kerrotaan tarkasti kaikki mitä oli tuotu ja käytetty, eikä kenenkään lahja ei ollut liian vähäpätöinen. Yksikään ei jäänyt laskuista pois! Se, joka kiikutti yhden kolikon, oli yhtä tärkeä kuin se, joka toi enemmän. Sinä olet tärkeä, sinun lahjasi on tärkeä, eikä kukaan ei unohdu Jumalalta. Joku voi ajatella itsestään, ettei minusta ole mihinkään, eikä Jumala voi käyttää minua. Minä ajattelin joskus itsestäni niin. Kyllä Jumala voi käyttää sinua, Hän on antanut sinulle lahjoja, joita Hän haluaa käyttää.

Entä jos Jumala alkaa toimia seurakunnassa? Mitä jos armolahjat alkavat toimia voimakkaasti? Entä jos profetioita alkaa tulla niin, että pitää sanoa, ettei enää pystytä kuuntelemaan enempää! Miehet alkaa tehdä puusta tavaroita ja lavasteita niin ettei enää mahdu mihinkään! Entä jos Jumala herättää halun tehdä, palvella, antaa omastaan? Muistetaan, uhrit, annit, kymmenykset, miten itse kukin kokee Jumalan edessä. Seurakunnan työ on laajentunut. Miia on palkattu, ja vaikka palkkakulut saadaan yhteiskunnalta, on lisäkuluja tullut uusista työmuodoista. Muistetaan säännöllinen antaminen, taloudessa ei ole muita keinoja. Jotain tulee kirpputorista ja lähetysmyyjäisistä ja olemme näistä tuloista kiitollisia. Silti toistuvat ja säännölliset uhrit ovat talouden selkäranka. Eräs huonosti suomea puhunut ulkomaalainen sanoi kerran, että hänellä ei ole tilaa pankissa. Hänen piti sanoa, ettei ole tiliä pankissa, mutta kieli ei ihan taipunut siihen. Meillä on vielä tilaa pankissa.

Entä jos annamme toisillemme ja itsellemme menneet anteeksi ja jatkamme muuttuneina eteenpäin? Voi olla totta, että on vaikeita asioita, on ehkä loukattu ja loukkaannuttu. Mutta kun kerran seisomme Jumalan edessä, miten turhilta tällaiset asiat voivat tuntua. Kyllä, ne ovat todellisia asioita, mutta eikö ole aika päästää irti? Antaa ja pyytää anteeksi, jatkaa Jumalan ja lähimmäisen palvelemista. Ei pidätetä itseltä Jumalan siunauksia, jos kannamme vääriä asioita sisimmässä.

Entä jos Jumala alkaisi toimia näin ja monella muulla tavalla? Ilmestysmajan tekemisessä oli yhdessä tekemisen siunaus. Oli yhteinen iso päämäärä ja he tekivät työtä sen eteen. Meidät on kutsuttu rakentamaan tätä seurakunta. Tehdään yhdessä, mennään yhdessä kohti Jumalan näkyjä ja tavoitteita, pysytään liikkeellä ja lähdetään liikkeelle. Entä jos sinun elämässäsi tapahtuu jotain muuta? Entä jos Jumalan kosketus tulee elämääsi ja asioita tapahtuu? Se on parasta, kun uskova kokea, että hän saa olla Jumalan käytössä, ja mukana jossain itseään suuremmassa. Oma elämäntilanne voi olla raskas, mutta jos voi silloinkin olla jollain tavoin mukana, vaikka pienelläkin tavalla, se tuo siunausta. Palvelemme Jumalaa myös perheen ja läheisten keskellä, kodissa ja työssä, ei yksin seurakunnassa.

On asioita, joita me voimme tehdä ja on asioita, joita Jumalala voi tehdä. Voimme rukoilla sairaiden puolesta, Jumala yksin voi parantaa. Voimme kertoa eri tavoin uskostamme toisille, Jumala yksin voi pelastaa. On ihmisen osa ja on Jumalan osa. Jumala on valinnut toimia uskovien kautta. Ilmestysmajan rakentamisessa oli oma sydämen halu, oli heitä, joiden sydän oli valmiina tekemään. Opetuslapsille oli käsky: ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.” Jumala ei valinnut enkeleitä vaan meidät tavalliset ja vajavaiset ihmiset, Jumala on valinnut sinut ja minut.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *