Isänpäivä ja Isän päivä

Viikon sana, Timo Koivisto

Uuraisten helluntaiseurakunta

Julkaistu Paikallisuutisissa 7.11.2019

Tulevana sunnuntaina vietämme isänpäivää. Jokaisella ihmisellä on isä, jonka elämä on vaikuttanut meihin. Olemme isämme lapsia ja kannamme isän perimää.

Raamattu puhuu paljon myös Jumalasta Isänä. Tunnettu Isä meidän -rukous alkaa isä -sanalla, joka oikeastaan voitaisiin kääntää isiksi. Rukouksen syntyaikaan oli vallankumouksellinen ajatus, että Jumala voisi olla niin läheinen, että häntä uskaltaa sanoa isiksi. Kaksi raamatunkohtaa kertoo paljon Taivaallisen Isän ajatuksista hänen omiaan kohtaan. ”Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” (Matt. 7:9-11)

”Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” (Luuk. 11:13)

Näiden tekstien perusteella näemme, että Isä Jumalalla on hyvät ajatukset ihmistä kohtaan. Meidän täytyy myöntää Raamatun sanojen totuus, että liian usein olemme pahoja. Teemme pahoja asioita ja sanomme pahoja sanoja. Pahoiksi me jäisimmekin ilman armoa. Nyt on niin, että Jeesus kantoi pahuutemme ristille ja antaa meille anteeksi. Ihminen löytää Jeesuksen Kristuksen kautta yhteyden Isään.

Jumala haluaa ihmiselle hyvää ja Jeesus voi muuttaa ihmisen elämän. Tositapahtuma kertoo miehestä, joka tuli uskoon. Mies oli pahasti alkoholisoitunut, asui veneen alla ja hän oli menettänyt työnsä ja kaiken viinan takia. Uskoontulonsa jälkeen mies pääsi takaisin töihin entiseen työpaikkaansa, alkoi hoitaa työnsä hyvin, ja koko elämä muuttui paremmaksi. Työpaikan työkaverit varoittivat miestä, että varo kun menet seurakuntaan, että nyt ne vievät sinulta kymmenykset palkasta! Mies vastasi: ”Niinkö vähällä pääsee? Entinen isäntä vei kaiken!” Entiseen verrattuna mies ei kokenut ollenkaan vaikeana antaa osaa tuloistaan Jumalalle kiitoslahjana, on se sitten 10 %, vähemmän tai jotain muuta.

Kutsun sinua tutustumaan hyvän Jumalan Isän rakkauteen, jolla hän rakastaa meitä jokaista vajavaista tallaajaa, sinua ja minua. Tästä asiasta puhun myös saarnassani isänpäivänä, tervetuloa kuulolle.