Viikon sana Paikallisuutiset -lehdessä

Kuva: unsplash.com

Timo Koivisto

Arjen enkeleitä

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. Ef. 2:8-10

Tässä raamatuntekstissä on hieno myönteinen lähtökohta. Ihminen pelastuu yksin armosta uskon kautta Kristukseen. Tähän armoon Jumala kutsuu meitä jokaista. Ota sinäkin armo vastaan, ellei se vielä ole todellisuutta elämässäsi. Pelastus ei perustu tekoihin, mutta toisaalta tekojakin tulisi näkyä. Tästä Jaakob kirjoittaa jopa niinkin vahvasti, että usko ilman tekoja on kuollut. Ensin on usko Jumalan armosta, jonka jälkeen elämässämme tulisi näkyä jollain tavoilla uskon tekoja. Usein kyllä joudumme tunnustamaan, ettei hyviä tekoja aina näy sillä tavoin kuin voisi.

Meidät on kutsuttu ja luotu elämään Jeesuksen yhteydessä. Jumala kutsuu sinua Kristuksen luokse siihen asemaan, johon sinut on tarkoitettu. Meidät on luotu hyviä tekoja varten. Miten mahtava ajatus tämä on! Se tarkoittaa, että kristityllä on vastuu, miten hän käyttäytyy ja elää. Olenko ymmärtänyt tämän? Etsinkö aktiivisesti hyvien tekojen mahdollisuuksia? Miten käyttäydyn, puhun ja suhtaudun toisiin?

Fil. 4:8: Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen.

Ensiksi, tullaan Kristuksen luokse. Annetaan hänen pelastaa meidät. Ymmärretään asemamme Jumalan luomuksina, taivaallinen Isämme on tarkoittanut meidät hyvään. Ajatellaan hyvää, kuten filippiläiskirje kehottaa. Otetaan myönteinen lähtökohta asioihin ja ihmisiin. Kun keskitymme hyvään, se vaikuttaa sydämissämme niin, että elämässämme voi näkyä hyviä tekojakin. Jumala käyttää ihmistä ja hänen tekojaan. Enkeli-ilmestykset ovat äärettömän harvinaisia, mutta Jumala on lähettänyt uskovan toisia varten. Ollaan me arjen enkeleitä toisillemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *