Elämää koronaviruksen varjossa

Koronavirus ravistelee elämäämme ja yhteiskunnan rakenteita ollessamme poikkeustilassa. Onko edessämme pysyvä muutos? Pakon edessä täytyy pysähtyä, ja on myös mahdollisuus oman sisimmän syvempään tutkimiseen ja elämänmuutokseen. Yksi toivottava muutos on, että alamme arvostaa enemmän suomalaisten maanviljelijöiden ruuantuotantoa ja kotimaista työtä.

Suomen suurimman vapaan suunnan seurakunnan, Helsingin Saalemin, seurakunnanjohtaja Mika Yrjölä kirjoittaa kaikkien Pohjoismaiden helluntailiikkeen johtajien kanssa:Koronaviruksesta johtuvan maailmanlaajuisen kaaoksen ja sekasorron aikana rohkaisemme kaikkia uskovia ja seurakuntia jatkamaan Jeesuksen seuraamista myös muuttuvissa olosuhteissa. Tästä ajasta voi seurata seurakunnalle ajattelutavan muutosta olla enemmän vuorovaikutuksessa hädässä ja ahdistuksessa olevien ihmisten kanssa. Olkaamme Jumalan valtakunnan toivon viestinviejiä. Tämä voi olla aika uudistaa ja vahvistaa pienryhmätoimintaa, ja myös digitaalisia palveluita. Rohkaisemme kaikkia seurakuntien johtajia seuraamaan hallitustemme ohjeita ja noudattamaan niitä huolellisesti kaikessa päätöksenteossa. Liitytään yhteiseen rukoukseen kaikkialla Pohjoismaissa. Jumala on uskollinen!”

Monet seurakunnat jo ennen hallituksen päätöksiä olivat peruneet toimintansa ennakoivasti ja vastuullisesti. Seurakuntien toimintaa on mukautettu muuttuneisiin olosuhteisiin. Useat seurakunnat lähettävät nettijumalanpalveluksia, jotka kuvataan ilman paikalla olevaa seurakuntaa. Eri kanavat lähettävät toivoa tuovia hengellisiä ohjelmia. Uuraisten helluntaiseurakunnassa on rukousta tiistaisin kodeissa klo 18. Torstaisin on klo 18 Rukous -IltaLive seurakunnan Facebook-sivujen kautta. Äänitetty sunnuntain saarna tulee kuunneltavaksi Usko-TV:n ja Facebook-sivujen kautta.

Meille tuli pysähtymisen aika. Kaikki tämä herättää myös huolta ja ahdistusta. Mitä on edessämme? Miten selviämme? Mitä tapahtuu yrittäjien työlle? Nyt tarvitsemme uutta yhteisvastuullisuutta ja lähimmäisyyttä. Ketä sinä ja minä voimme auttaa? Tähän aikaan on Raamatussa koskettava rukous: ”Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.” Virsikirjan vanha virsi Totuuden Henki kiteyttää sen, mistä voimme etsiä apua ja lohtua meitä kohdanneen kriisin keskellä.

Totuuden Henki, johda sinä meitä
Etsiessämme valkeuden teitä.
Työtämme ohjaa, meitä älä heitä,
Tietomme siunaa.

Kaikessa näytä käsiala Luojan,
Mahtavan, viisaan, kaiken hyvän suojan.
Kristuksen luokse, rakkauden tuojan,
Johdata meidät.

Kristus on tiemme, valo sydäntemme,
Toivomme ainut, pyhä totuutemme.
Armosi, Jeesus, anna voimaksemme,
Uudista meidät.

Anna nyt, Kristus, valos meille hohtaa,
Anna sen meitä Isän kotiin johtaa.
Jos mikä murhe meitä täällä kohtaa,
Voittamaan auta.

Kuva: Pixabay