Oikea tie

Pentti Suihkonen

Ihmisen elämää verrataan usein matkalla oloon. Matka alkoi syntymästä ja päättyy kuolemaan. Matkalla ollessa on hyvin tärkeää, että olemme oikealla tiellä ja että pääsemme perille.

Raamatun mukaan ihmiselämässä on vain kaksi tietä: kapea tie ja lavea tie. Kapea tie vie ikuiseen, lavea tie kadotukseen. Miten kapealle tielle sitten pääsee? Sinne pääsee, kun astuu sisään oikeasta portista. Ja se portti on Jeesus. Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.

Miten tuo portti aukeaa? Se avautuu jokaiselle, joka turvautuu Jeesukseen syntiensä sovittajana. Yksinkertaisin portin aukaisuohje on tämä: Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu. Näin sanotaan monessa kohtaa Raamatussa. Jeesus sanoo(Joh. 14:1-6): ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

Jeesukseen uskovan määränpää on taivas, jonne Jeesus valmistanut meille ihanan asuinsijan. Siellä unohtuvat kaikki matkan vaivat ja murheet.

Mikä sitten auttaa meitä pysymään oikealla tiellä? Vastaus on Jumalan Sana, se opastaa meitä matkallamme. Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani (Ps. 119:105).

Sitä paitsi meidän Jumalalamme on hyvä, rakastava ja uskollinen. Hän pitää omistaan huolen, niin kuin on luvannut. Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien. Sananl. 3:5-6

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *