Voit alkaa uudelleen

Olen lukemassa Joyce Mayerin kirjaa: ”Voit alkaa uudelleen.” Kirjan kantava raamatunkohta on: ”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” ( 2. Kor. 5:17)

Kirjan pääajatus on kiteytettynä: ”Olitpa sitten kuka tahansa, missä tahansa ja olitpa käynyt läpi mitä tahansa, ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa uudelleen.”

Mayer valottaa näitä ajatuksia hyvin koskettavilla elävän elämän esimerkeillä. On sanottava, ettei tämä tarkoita sitä, että kaikki on aina helppoa. Meillä on vaikeuksia, ja voi olla niin, että jos joku asia ratkeaa hyvin, yllättäen jossain muussa asiassa alkaakin tulla raskautta. Kuitenkin, Mayerin ajatus ja tuo raamatunkohta ovat hyvin rohkaisevia. Jeesuksen ja Jumalan kanssa selviämme, Herra auttaa ja voi muuttaa tilanteita, olosuhteita ja meitä itseämme. Tämä on mahdollista sekä omassa elämässämme että seurakunnan elämässä.

Mikä siinä sitten kuitenkin on että liian usein elämme vanhan mukaan? Emme tahdo muistaa asemaamme uusina luomuksina, vaan liian usein väärä entinen saa valtaa ajatuksissa, teoissa ja käytöksessä. Ainakin tämä on minun kokemukseni omasta elämästäni.

Yritetään muistaa elää uuden luomuksen elämää! Jeesus auttaa meitä siinä Pyhän Hengen kautta.

Siunausta kilvoitteluusi elämän tiellä,

Timo -pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *