Viikon sana

Timo Koivisto

Elämä on liikettä ja muutosta, näin on sanottu. Muutos on kolahtanut tämän vuoden alussa perheeseeni. Nuorin lapsistani muutti pois kotoa ja kolmas perunankuorimaveitsi lähti maailmalle. Vaimoni osti vuosia sitten kolme kuorimaveistä talteen, yhden jokaiselle lapselle. Jokainen on saanut oman kuorimaveitsensä mukaansa pois muuttaessaan, ja nyt lähti viimeinen.

Mihin vuodet ovat menneet? Olenko osannut olla hyvä isä lapsille? Saivatko lapset kotoa mukaansa siivet ja juuret? Siivet, joilla lentää ja juuret, jotka pitävät turvallisesti maassa oikeissa ja hyvissä arvoissa.

On jotain, joka ei muutu, Jumala ja hänen sanansa. Jumalan sana on elävä ja voimallinen, näin Raamatussa sanotaan. Suomessa saamme lukea Raamatun eri käännöksiä. Nyt on tullut uusi käännös, Uusi testamentti 2020. Olen tykästynyt tämän käännöksen tuoreuteen, joka on tehnyt minulle Raamattua eläväksi. Käännöksen tavoitteena on ollut Uuden testamentin alkukieltä kreikkaa kunnioittava käännös, jonka kieliasu on tämän päivän kieltä.

Tässä tuo aiemmin mainitsemani ajatus Heprealaiskirjeen 4:12, tämän uuden käännöksen mukaan: ”Jumalan sana on elävä ja voimakas. Se on terävämpi kuin molemmilta puolilta teroitettu miekka. Se lävistää tajunnan ja hengen, viiltää nivelet, halkaisee luut ja paljastaa salaisimmatkin aikeet ja ajatukset.” Auts, tämä on vahvaa tekstiä! En voi paeta syntisyyttäni Jumalan sanan edessä. Minut ja sinut on paljastettu. Olisimme toivottomassa asemassa, jos tilanteemme jäisi tähän, mutta Johannes kirjoittaa Joh. 3:16 jälleen 2020 käännöksen mukaan: ”Jumala osoitti rakkautensa maailmalle antamalla ainoan poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoudu vaan saa ikuisen elämän.”

Uskomalla Jeesukseen olemme turvassa. Sen tähden, kun meillä on vielä aikaa, käännytään rakastavan Jumalan puoleen.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *