Mitä on rakkaus?

Philip Yancey kertoo ALS:ia sairastavasta nuoresta naisesta Marthasta. Taudin edetessä Marthan terveys romahti, hän oli täysin muiden avun varassa. Martha oli hyvin kielteinen Jumalaa kohtaan. Miten hän voisi uskoa Jumalaan, joka oli kohdellut häntä niin julmasti.                                                                                                                           

Lopun lähetessä Martha halusi viettää kaksi viikkoa itsekseen. Hän halusi kutsua ystäviään luokseen yksi kerrallaan hyvästelläkseen heidät, mutta tämä olisi täysin mahdotonta. Julkinen terveydenhuolto ei pystyisi auttamaan tällaisessa tapauksessa. Tapahtui ihme, ja erään seurakunnan 16 naista järjestivät oman elämänsä auttaakseen. He muodostivat työryhmiä, hankkivat omille lapsilleen hoitajat ja olivat vuorollaan Marthan luona ympärivuorokautisesti. He kuuntelivat Marthan kiukunpurkauksia, käänsivät häntä, valvoivat öisin, rukoilivat Marthan puolesta, ja rakastivat häntä.                                                                                                          

Naiset kertoivat Marthalle uskovan ihmisen toivosta. Martha, jonka mielestä Jumala oli säälimätön, ja suorastaan julma, vakuuttui Jumalan rakkaudesta, koska hän näki sen toimivan käytännössä. Ennen kuolemaansa Martha otti vastaan Jeesuksen, jonka nämä kristityt naiset olivat tehneet eläväksi. Hän löysi lopulta Jumalan rakkauden.                                                                                           

”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.” (1 Kor. 13:13) 

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *