Lunastaja

”Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.” (Job 19:25) Joku on sanonut Jobia Raamatun Shakespeareksi, jonka rikas kielellinen ilmaisu puhuttelee edelleen. Job kirjoitti raamatunkohdan hirvittävän kärsimyksen keskellä. Hän oli menettänyt kaiken; omaisuutensa, lapsensa, terveytensä ja läheisimmätkin moittivat Jobia.

Heprean kielen lunastaja -sana kuvaa sukulaista, jonka velvollisuus oli vapauttaa vangiksi tai orjaksi joutunut omaisensa. Job oli yli voimien käyvissä vaikeuksissa. Inhimillisesti ajatellen Jobin tilanne oli toivoton. Silti hän tiesi, että hänellä on lunastaja, joka aikanaan vapahtaa hänet kaikesta.

Uusi testamentti käyttää myös kuvaa lunastuksesta. Jeesus on lunastajamme, ja hän lunastaa synnin orjat vapaiksi. Tässä on kuva ja ajatus vapautetusta orjasta, joka pääsee takaisin alkutilaan. Käänny tänään Lunastajan, Jeesuksen puoleen. ”Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto.” (Ef. 1:7)

Timo Koivisto

Kuva: Pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *