Viikon sana Paikallisuutisissa

Timo Koivisto

Uuraisten helluntaiseurakunta

Luukkaan evankeliumin 15. luvun tuhlaajapoika -kertomuksessa Raamatussa ovat veljekset, joille kummallekin annettiin perintö. Toinen tuhlasi kaiken, ja hän vajosi elämän pohjamutiin. On korutonta kuvausta elämän alennustilasta. Pohjalla ollessaan poika meni itseensä, ja hän myönsi itselleen rehellisesti miten asiat ovat. Tie muutokseen on myöntää itselleen vallitseva asioiden tila. Onko sinulla ja minulla asioita, joissa meidän täytyy mennä itseemme ja muuttua? Itseensä meneminen on parannuksen tekoa, se on sitä, että vaihtaa elämän suuntaa.

Tuhlaajapoika palasi isän luokse lapsuuskotiinsa. Isä oli odottanut, ja nyt odotukseen vastataan. Isä lähtee juoksemaan poikaansa vastaan, joka oli tuohon aikaan aivan poikkeuksellista, koska vanhemmat miehet eivät juosseet. Isä antaa vaatteet, sormuksen ja kengät. Uudet vaatteet – uusi alku. Poika kertoo rehellisesti kaiken. Isä ei kysele, eikä mieti menneitä. Isä rakasti, otti vastaan ja antoi anteeksi.

Kotiin jäänyt vanhempi veli on katkeralla mielellä siitä, että kaiken tuhlannut nuorempi veli sai isältään anteeksi. Kuitenkin sanottiin, että isä jakoi omaisuutensa poikiensa kesken. Vanhempi veli oli saanut tarpeeksi omaisuutta. Hänellä on kaikkea riittävästi, silti kateus pimensi ajatukset. Hän ei osannut iloita siitä mitä hänellä oli. Iloitsemmeko me siitä mitä meillä on, vai jäämmekö kiinni siihen mitä meillä ei ole? Joskus löydämme itsemme vanhemman veljen osasta.

Isä rakasti poikiaan, myös vanhempaa veljeä. Tämä on vertauskuva Jumalan, taivaallisen Isän rakkaudesta meitä kohtaan. Näin Jumala rakastaa tuhlaajapoikaa- ja -tytärtä, joita voimme aika ajoin olla, ja näin Isä rakastaa vanhempaa veljeä. Tullaan Jeesuksen kautta Isän luokse, kotiin, joka on meille paras paikka. Annetaan taivaan Isän löytää meidät: ”Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa mutta on nyt löytynyt.” (Luuk. 15:32)

Kuva: Pixabay.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *