Jumalan juhlat, Liisa Finch

Juhlat ovat tärkeitä tapahtumia meille itsekullekin; niin synttärit kuin perhejuhlat ja muut vuotuiset juhlat. Oletko ajatellut, että Jumalakin käski viettämään juhlia? Sanassaan Hän määräsi juhlat ja juhla-ajat. Raamatullisen kalenterin mukaan ensimmäinen juhla onkin pääsiäinen, jota juuri olemme viettäneet ja jota juutalaiset viettävät joka vuosi Egyptin orjuudesta vapautumisen muistojuhlana. Karitsan veri oven pihtipielissä säästi heidät kuoleman enkelin tuholta. Jeesus täytti tämän juhlan kirjaimellisesti. Hän oli se Jumalan karitsa, joka kukisti kuoleman ja pois otti maailman synnit. Kristus kärsi ja kuoli puolestamme, että me voimme vastaanottaa pelastuksen. Hän nousi myös ylös kuolleista, jotta meillä olisi uusi elämä Hänen yhteydessä. 

Juhlat eivät kuitenkaan lopu siihen, sillä 50 päivää pääsiäisen jälkeen tulee helluntai. Juutalaiset viettävät silloin ns viikkojuhlaa sen muistoksi, että Siinain vuorella Moosekselle annettiin laki ja 10 käskyä. Noin 1500 vuotta myöhemmin saman juhlan aikana Jerusalemissa yläsalissa koolla olleet 120 Jeesuksen seuraajaa saivat Pyhän Hengen lahjan ja voiman olla Hänen todistajiaan silloisessa pimeässä maailmassa. Tämä lupaus on edelleen voimassa myös meille.

Kesäkuukausien aikana ei ole juhlia, mutta sitten onkin syysjuhlien vuoro, joista viimeinen on lehtimajanjuhla. Pieniä majoja rakennetaan edelleen pihoille ja parvekkeille Israelissa muistuttamaan siitä 40 vuoden erämaa-ajasta, jonka Israelin kansa joutui käymään läpi ennen kuin pääsi luvattuun maahan. Jumala piti kuitenkin heistä huolen, etteivät kengät kuluneet ja että mannaa riitti. Jumala pitää myös meistä huolen.

Helatorstaina vietämme Jeesuksen taivaaseenastumisen muistojuhlaa. Kun pilvi vei hänet ja Galilean miehet tuijottivat taivaalle, kaksi taivaallista olentoa lohdutti heitä sanoen, että Jeesus tulee takaisin samalla tavalla. Sitä juhlaa jäämme odottamaan!

Liisa Finch

Kuva: Pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *