Jumala lohduttaa

Anneli Haapala

Ihmiset kokevat Jumalan milloin mitenkin. Joskus hänet koetaan ankarana. Joskus taas tuomitsevana, etäisenä tai lempeänä. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin sitä, mitä itse koemme. Näihin kokemuksiin Jumalasta vaikuttavat omat kokemuksemme niin elämästä kuin elämämme auktoriteeteistä. Tunteet ja kokemukset ovat tärkeitä, eikä niitä kannata ohittaa, sillä ne kertovat jotain siitä, mitä olemme kokeneet.

Tunteita pitää kuitenkin käsitellä tunteina, ei tosiasioina, sillä ne eivät kuitenkaan kerro totuutta Jumalasta. Raamatussa sen sijaan on kertomuksia siitä, millainen Jumala on. Siellä hänestä kerrotaan monia asioita. Muiden muassa se, että hän on rakkaus ja että hänessä ei ole valhetta.

Koskettavin on ehkä kuitenkin se, että Raamatussa 2. korinttilaiskirjeessä Jumalaa kuvaillaan sanoilla: ”armahtava isä ja runsaan lohdutuksen Jumala”. Ja ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, niin edempänä jatketaan: ”Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia.”

Ei ole sellaista ahdinkoa, jossa Jumala ei voisi meitä lohduttaa tai lähettää jonkun ihmisen meitä lohduttamaan. Joskus paras lohdutus on se, että antaa toisen kertoa kaikki mieltä painava ja surra yhdessä hänen kanssaan. Luotetaan siihen, että Jumala lähettää kohdallemme juuri oikean lohdutuksen ja lohduttajan, kun sitä eniten tarvitsemme.

Kuva: Pixaby

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *