Elämä tässä ja nyt

Viikon sana

Timo Koivisto

Uuraisten helluntaiseurakunta

Elämä on tässä ja nyt. Ihminen usein saattaa kuitenkin elää enemmän menneisyyttä tai tulevaisuutta kuin tätä päivää. Menetämmekö Jumalan meille antamia tämän päivän mahdollisuuksia murehtiessamme mennyttä tai tulevaa?

Raamattu puhuu tästä hetkestä: ”nyt on pelastuksen päivä” tai ”tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt”. Joskus elämme aikoja, jotka tuntuvat vaikeilta, voi olla erilaista elämän kuormaa ja taakkaa. Joskus tällaisena aikana, vaikka ulkoisesti olisi vaikeaa, ihminen voi olla sisäisesti onnellinen. Minulla oli kesällä tilanne, jossa oli haasteita. Istuin tällöin piha-aittamme terassille syömään ja kahville ja ajattelin, kuinka hyvin asiat kuitenkin ovat. Minulle tuli onnellinen ja kiitollinen olo.

Mitä teemme tällä päivällä? Raamattu edellä ohjeistaa muistamaan, että ihminen voi tänään löytää yhteyden Jumalaan, ja se tapahtuu Jeesuksen kautta. Yhteyden löydyttyä Jumala haluaisi antaa meille rikkaan sisäisen elämän, jossa voisimme ottaa jokaisen päivän vastaan Jumalan lahjana. Otatko vastaan jokaisen päivän kiitollisuudella muistaen, että elät Jumalan antamaa armon aikaa? Tämä aika on annettu meille sitä varten mitä Aamos kuvailee Vanhan testamentin kirjassaan: ”Etsikää Herraa, niin saatte elää.”

Käytetään aikaamme Jumalan ja Hänen tahtonsa etsimiseen. Silloin itsekin olemme kaikista onnellisimpia.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *