Tyyntä myrskyn edellä

Anneli Haapala

Muistelepa tilannetta, jossa olet ollut levoton ja rauhaton. Ajatukset, tapahtumat ja tunteet pyörivät ympärillä ja päässä eikä mistään saa otetta. Kuulostaa useimmista varmaan tutulta. On covid-19, apinarokko, tomaattirokko, sota Ukrainassa ja vaikka mitä levottomuutta aiheuttavia asioita ympärillä.

Levottomuuden vastakohta on rauha. Rauha mielessä ja sydämessä, vaikka ympärillä ei aina sitä olisikaan. Johanneksen evankeliumissa Jeesus lupaa seuraajilleen: ”Minä annan teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.”

Rauhaa voi olla monenlaista. Ensimmäisenä on tietenkin rauha Jumalan kanssa. Kun annamme Jumalan sovittaa pahat tekomme ja otamme hänet elämäämme mukaan, hän antaa meille rauhansa. Tämä on tärkein rauhan lähde.

Toinen asia, mitä Jumalan rauhan vastaanottamisesta yleensä seuraa, on rauha lähimmäisten kanssa. Tähän meitä ainakin Raamatussa kehotetaan. Viimeisenä voisi mainita rauhan itsensä kanssa. Hyväksyy itsensä sellaisenaan, Jumalan luomana ja arvokkaana. Tästä rauhasta voisi ajatella niinkin, että siitä kumpuaa myös rauha muiden kanssa, koska hyväksyy itsensä ja muut sellaisena kuin he ovat. Ei tarvitse pingottaa ja näytellä muuta kuin mitä on ja pystyy suhtautumaan armollisesti myös muihin.

Oli järjestys mikä tahansa, Jeesukseen uskoville on luvattu rauha. Vaikka ympärillä olisi levotonta, kristitty voi saada sydämeen rauhan, eikä hänen tarvitse vaipua epätoivoon.

Kuva: Pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *