Arviointia, arviointia

Anneli Haapala

Vuoden vaihde on monelle menneen vuoden arviointia. Varsinkin sosiaalisessa mediassa näkyy päivityksiä, joissa pohditaan, onko vuosi ollut hyvä, raskas, huono tai onko se tuonut uutta tai jotain yllätyksellistä elämään. Väliarviointi on varmasti hyvä asia, jos se tuo rauhan suhteessa oman elämämme tapahtumiin. Se kertoo meille siitä, miten olemme kokeneet asiat, joita vuoden mittaan on tapahtunut.

Joskus olisi kuitenkin ehkä syytä pohtia vuoden matkaa Jumalan kanssa: olenko kulkenut vuoden aikana matkani lähellä vai kaukana Jumalasta. Olenko ehkä tullut lähemmäs Jumalaa tai olenko mennyt kauemmas hänestä. Vai olenko edes halunnut lähelle Jumalaa vai olenko tietoisesti pysynyt hänestä niin kaukana kuin mahdollista.

Raamatussa sanotaan Jaakobin kirjeessä: ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä.” Jumala on luvannut tulla lähellemme, kun me lähestymme häntä. Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä, vaikka me emme haluaisi edes tietää mikä on hänen suunnitelmansa meidän elämäämme varten.

Jumala on ja hän rakastaa meistä jokaista. Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä muotoillaan asia näin: ”Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” Mietitään jokainen omaa etäisyyttämme Jumalasta ja jos se on mahdollista – pyritään lähemmäs häntä tänä vuonna.

Kuva: Pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *