Risti pysyy

Kirsi Vento kirjoittaa Suomen Viikkolehdessä Rautjärven kirkkopalon jälkeen: ”Tapaninpäivänä olin matkalla naapureiden kanssa muistohetkeen kirkon raunioille. Ajoimme lumisen, äärettömän kauniin maiseman halki. Saman kirkkoreissun olemme tehneet yhdessä lukuisia kertoja, mutta koskaan aiemmin ei ole ollut edessä ja takana kiemurtelevaa, hitaasti etenevää jonoa – niin kauas kuin tiellä saattoi nähdä. Ihmisiä oli kokoontunut vieri viereen kirkon isolle pihamaalle, jonka takana savusivat mustat rauniot. Näky oli epätodellinen. Muistotilaisuudessa saarnasi ilman sanoja iso, mustunut risti, jonka vapaapalokuntalaiset olivat löytäneet ja nostaneet pystyyn kirkon kiviaitaa vasten. Piispa Seppo Häkkinen viittasi siihen ja vakuutti ristin pysyvän, kun kaikki muu menee.”

Risti pysyy. Laita turvasi Jeesuksen ristiin, joka julistaa voittoa synnistä ja kuolemasta, ja joka kertoo sovituksesta ihmisen ja Jumalan välillä.

Erkki Lemisen koskettava teksti kertoo samasta asiasta:

”Ristin luona kiusatulla, / langenneella vaivatulla / paras paikka on, paras paikka on. / Siksi älä koskaan lähde, / älä minkään synnin tähden / ristin luota pois, ristin luota pois. / Ristin luona ainoastaan synnin turmelusta vastaan voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla paras paikka on.

Ristin luona pohja kestää, / armo putoomasta estää / kauhun kuiluihin, kauhun kuiluihin. / Ristin luona lepo koittaa, / toivo epätoivon voittaa, / sydän puhdistuu, sydän puhdistuu. / Ristin luona ainoastaan / synnin turmelusta vastaan / voitto saatu on. / Ristin luona ainoastaan / Isä armahtavi lastaan, / rauhan julistaa, rauhan julistaa. / Ristin luona kiusatulla / paras paikka on.”

Kuva: Pixabay.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *