Tarvitsemme hillittyä voimaa

Jeesus sanoo itsestään Raamatussa kuinka hän on sydämeltä lempeä. Kyseessä ei ole heikkous. Sanalla viitataan villiin hevoseen, joka kesytetään tai laivaan, jonka purjeet valjastavat tuulen voiman purjehtimiseen. Kirjaimellisesti lempeys merkitsee ”hillittyä voimaa”.

Maailma ajautuu kaaokseen ja anarkiaan jokaisen toteuttaessa omia tarpeitaan, halujaan ja intohimojaan. Meillä on hallintojärjestys, lait, asetukset ja säädökset sen tähden, että yhteiskunta toimisi. Tässä myös on myös kyseessä ”hillitty voima”. Yhteiskunta tarvitsee sääntöjä. Kristittynä sitä toivoo ja rukoilee, että lakien ja asetusten säätäjät tekisivät moraalisesti hyviä päätöksiä. Voiko kristitylle tulla joskus Apostolin tekojen kaltainen tilanne, jossa ”enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä”? Jumala haluaa kesyttää meidät, koska rajoittamaton oma voima saa tuhoa aikaan. Raamatussa on meille elämää suojelevat Jumalan ohjeet, kuten kymmenen käskyä. Annetaan elämämme ja luonteemme Jeesuksen käsiteltäväksi. Meistä ei tule täydellisiä, mutta voimme muuttua.

Maailman korkeimpia vuoria valloittaneen Veikka Gustafssonin mukaan jokaisella on oma vuorensa valloitettavana. Mikä on sinun vuoresi, joka sinun on kohdattava? Joskus vuori voi olla pelko, riippuvuus, katkeruus, hylkäämisen kokemus tai jokin muu. Jeesuksen kanssa voi kohdata vaikeita asioita. Jeesus voi auttaa, parantaa ja vapauttaa. Kaikki ei välttämättä aina muutu ulkoisesti, mutta voimme muuttua sisäisesti. Yksin emme valloita vuoria, vaan tarvitsemme siihen toisiamme. Seurakunnassa, perheessä ja yhteisöissä tarvitsemme toistemme apua, että meidän villi hevosemme kesytettäisiin; mikä asia se itse kullakin onkaan.  

Kuva: Pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *