Kevätsiivous

Liisa Finch

Kevätauringon valo paljastaa pölyt ja liat kodeissamme. Komeroista löytyy kaikenlaista joutavaa, hämähäkit ovat kutoneet verkkojaan ja vaatteet tarvitsevat tuuletusta. Siksi puhutaankin kevätsiivouksesta. Myös omassa elämässämme me tarvitsemme joskus siivousta. Elämäämme on voinut kerääntyä kaikenlaista ylimääräistä, joka olisi pantava pois. Se vaikeuttaa kulkuamme ja se voi viedä tilaa joltakin uudelta.  Näin paaston aikaan on hyvä pysähtyä ja katsoa onko elämäämme kertynyt jotain poispantavaa. Se voi olla kaikenlaista toisarvoista ja turhaa, joka vain kuluttaa aikaa ja voimiamme.

Pietari sanoo: Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja panettelu. Tämä on aika suoraa puhetta eikä aina helppo toteuttaa. Omat eväät eivät aina riitä muutokseen, vaikka sitä kuinka haluaisi. Elämässämme voi olla myös niin vaikeita aikoja, että kaikki näyttää pimeältä ja valoa ei näy missään. Silloinkin voimme huutaa avuksi Jumalaa Jeremian tavoin: “Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita sinä et tiedä.” 

Jeesus sanoi “Minä olen maailman valkeus, se joka minua seuraa ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.”  Se valo voi valaista elämämme pimeimmätkin sopukat ja vapauttaa kaikesta mikä painaa ja puhdistaa pois pölyt.  Kun keväinen aurinko alkaa lämmittää, se luo toivoa, että pimeys on voitettu ja uusi kasvu voi alkaa. Pääsiäistä kohti mentäessä on hyvä muistaa, että pimeyden valta on voitettu ristillä.

Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *