Routainen maa

Timo Koivisto Uuraisten helluntaiseurakunta

Pekka Simojen laulun säkeistössä sanotaan: ”Olen routainen maa, lohduttomuutta, jäätyneet järvet ja kyyneleet. Herra jos vielä saa vanhasta uutta, tässä on kaikki, tee mitä teet.”

Ihmisen elämä kulkee monia polkuja, siellä on psalmintekijän kuvailemia pimeitä laaksoja, ja erilaisia huippuhetkiä, joiden keskellä saamme iloita. Elämä ei aina päästä ihmisistä kovin helpolla. Eri elämäntilanteet saattavat johtua itsestä, omista virheistä tai sitten sattuu vaan kaikenlaista johtuen olosuhteista tai muista ihmisistä. Elämään voi tulla kutsumattomana vieraana esimerkiksi sairauksia, jotka yllättävät ja muuttavat elämän suunnan.

Ei ole ihme, jos joskus ihminen väsyy ja on ymmällään asioiden edessä. Joskus sisin voi kylmentyä ja kovettua. Simojoki kuvailee laulussaan tällaista tilannetta. Ihminen on yrittänyt kaikkensa, mutta kokee tänään olevansa yhtä kylmä ja kova kuin routainen maa.

Kristinuskon suuri sanoma on hyvä uutinen, ilosanoma tai sanoma suuresta ilosta, joilla termeillä kuvataan evankeliumia. Voiko tänä aikana olla hyviä uutisia? Kyllä voi, evankeliumissa on kyse hyvästä uutisesta! Sodan, kauhun, väkivallan, talousongelmien, taloushuolten ja inflaation jne. infotulvan keskelle tulee ilosanoma Luukkaan evankeliumissa: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”

Suuren ilon vastaanottaminen voi sulattaa sydämen routaisen maan ja elämä uudistuu. Ihminen saa synnit anteeksi, ja löytää yhteyden Luojaansa. Sinun ei tarvitse tänään pelätä, jos Vapahtaja saa tulla kulkemaan kanssasi.

Matkan varrella kristittykin voi uupua ja kylmä routa voi vallata alaa sydämessä. Olemme kohta helluntaissa, joka on kristikunnan merkittävä juhla. Pyhä Henki vuodatettiin helluntaina opetuslasten päälle. Pyhä Henki on samanlainen kuin Jeesus, ja Pyhällä Hengellä ovat kaikki samat ominaisuudet kuin Jeesuksella, Hän jatkaa Jeesuksen työtä. Kuule Pyhä Henki sanojen eri kirjaimellisia merkityksiä: ”luokse tai avuksi kutsuttu, puolustaja, asianajaja, neuvonantaja, rinnallakulkija, lohduttaja ja avustaja.” Nämä sanat kuvaavat hienosti Jumalan Hengen työtä!

Tartu kiinni ilosanomaan ja anna Jumalan uudistaa elämäsi. Pyydä, että Herra kohtaa sinua Pyhällä Hengellään ja voit kokea Hänen monipuolista uudistavaa työtä elämässäsi. Routainen sydän voi sulaa Jumalan rakkauden koskettaessa.

Kuva: Pixabay.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *